ILMU KESIHATAN Weblog

ILMU KESIHATAN UNTUK BANGSA MALAYSIA DAN INDONESIA

Testimoni dari penguna 4life tranfer factor.

Semua testimoni ini adalah dari penguna tranfer factor 4life.Anda mempunyai peluang untuk mencuba dengan menghubungi saya di 0163153132 Zaidah.sila baca blog saya untuk ilmu kesihatan kalau anda tidak yakin.

Apa yang saya sampai kan adalah tanggung jawap saya,sekiranya anda telah membaca coretan saya,terpulang pada anda untuk menentukan apa langkah anda seterusnya.

Assalam’kum ……………..

Hari ini baru lah saya berani untuk berkongsi testimonial saya pada anda semua kerana saya benar2 yakin semput saya 99% sembuh Alhamdulillah

Nama saya Jamilah Abdollah berusia 38 tahun. Saya ingin berkongsi dengan anda semua kerana ini mungkin boleh dijadikan contoh pada kawan2 anda yang masih belum yakin dengan Tranfer Factor dimana ia dapat membantu dari segi kesihatan dan juga FINANCIAL PROBLEM.

Selama 27 tahun saya menderita penyakit semput bole dikata cronic kerana dalam masa 1 bulan hampir 2 atau 3 kali saya harus berjumpa dengan Dr Chan (Family Dr since my age of 11yrs old). Dari umur saya 11 tahun sehingga lah umur saya 38 tahun masih berjumpa dengan Dr Chan untuk mengambil ubat semput ia itu 2 type of tablet ( Dhasolone & Zenmolin ) dan 2 type of spray ( Ventolin Evohaler & Clenil ). Spray harus digunakan 4x sehari dan ubat 2 tablets each hampir setiap hari. Kadang-kala saya harus ke hospital untuk mendapatkan oxigen dan injection and sometime kena warded. Ubat2 ini ada side effect nya 1st tangan saya tak kuat dan ia sentiasa menggigil dan dejupan jantung laju. Apabila diserang semput saya selalu stress , marah2 & sakit kepala sehinggakan urat2 dikepala timbul.

Dalam masa 10 tahun saya mencuba bermacam-macam produk dari yang mahal sehinggalah yang murah tetapi belum ada satupun yang dapat membantu semput saya sehingga lah 5 bulan yang lepas suami saya Shafie telah berjumpa dengan Rosli (my upline) dimana beliau telah mengenalkan tentang Tranfer Factor. Dengan saranan Rosli saya telah mengambil 18 biji for 3 days ( 6 biji sehari ) dan sehingga hari ini semput saya belum attack Alhamdulillah. Saya sudah dapat naik tangga sehingga 4 tingakat , cycling , makan pulut dengan air coke (favorite food & drink) kalau dulu pantang kena sikit aje semput dan berat badan saya bertambah seimbang dengan height saya dan makan lebih selera. Saya bersykur pada Allah kerana akhirnya telah dimakbulkan doa saya.

Now daily taking 1 advance or plus & 1 cardio

Disini sebagai iktibar jangan sekali-kali kita putus asa kerana setiap doa dan usaha yang kita lakukan , lambat atau cepat pasti akan dikurniakan dan yang penting YAKIN akan apa yang kita minta dan buat.

From: Ab Karim Yaacob <abkarimy@yahoo.com>
Reply-To: Winners4Life@yahoogroups.com
To: Winners4Life@yahoogroups.com, qien01@yahoo.com, andorapragasam@yahoo.com, adilah_ocean@hotmail.com, ramli@ainsociety.org.sg, anamuslimah47@hotmail.com, badrul@dewarisan.com.my, beetlebooze@yahoo.com, fauzee95@tm.net.my, jymyasmara@hotmail.com, jolilah_n@mda.gov.sg, jumiah_salamat@yahoo.com, taskin_@hotmail.com, mahadzir03@yahoo.com, username@singnet.com.sg, hyphenated@hotmail.com, mdtaufiq@email.com, ku_nor@yahoo.com, annaghaz@starhub.net.sg, imran01@catcha.com, adikim2002@yahoo.com.sg, asmanh@psa.com.sg, ibi828@yahoo.com, fairuz@thkms.org.sg, tab662003@yahoo.com.sg, syed_msz@yahoo.com
CC: winners4life@yahoogroups.com
Subject: Re: FW: Re: [Winners4Life] Menderita penyakit semput selama 27 tahun
Date: Fri, 3 Feb 2006 19:35:42 -0800 (PST)

Saya Ab Karim dari Johor. Saya juga mengalami asthma bronchitis lebih kurang 5 tahun dulu, mungkin kerana umur saya dah melebihi 52 tahun. Saya mencuba dua benda, iaitu TF advance 2 biji sehari dan juga preventive spray of Symbicort Turbohaler (sekali spray pagi dan sekali petang), sejak 6 bulan dulu. Setakat ini saya tidak pernah diserang asthma lagi. Saya telah mencadangkan kepada beberapa kawan yang mengalami kesulitan yang sama, dan telah nampak kesan positif nya.Saya telah mendaftar sebagai pengedar 4life TF sejak 5 bulan dulu, tetapi belum diamond lagi.
Namun begitu saya akan teruskan, sebagai pengedar, atau lebih sebagai pembekal kepada kawan2 yang tak nak jadi pengedar lagi. Saya menjual pada harga pengedar sahaja kerana nak tolong kawan2 agar sihat. Walaupun begitu secara keseluruhan saya dapatlah RM500 – 600 sebulan dari usaha minimum saya tu.
Pengalaman yang saya dapat dari kawan2 yang telah lebih sihat ini saya gunakan untuk mencuba mengedar kepada pelanggan baru. Nampaknya kesan positif yang paling ketara bila menggunakan 4life TF ialah bagi orang2 tua (50-60 tahun, wanita yang sering sakit belakang dan lutut). Terdapat beberapa pak cik dan mak cik yang tak lupa telepon saya setiap kali duit pencen keluar, untuk membuat order bagi bulan berikutnya. Untuk mempastikan saya ada stok setiap kali mereka call, saya order 12 TF for the price of 10, every time, jadi dah ada untung 2 botol. Dan commision nanti adalah dalam RM400.
Biasa nya pelanggan tetap saya ni akan beli 16 – 24 botol sebulan, jadi walaupun saya jual pada harga pengedar, saya masih dapat pocket money yang agak lumayan. Downline saya tak banyak, dan kurang active, kerana saya sendiri tak begitu active. Anyway kalau ada sesiapa yang mempunyai pengalami seperti ini harap dapat kita kongsi bersama.

Anak saya berumur 11 tahun, hari pertama terkena demam campak, bintikbintik keluar di seluruh badan.

Dia merengek dan tidak mahu makan. Saya beri dia 3 biji TF pada hari itu. Hari kedua, dia ada selera makan,

tak merengek lagi, bintik makin banyak… Hari ketiga bintik-bintik kurang, dia ceria macam biasa. Hari ke-empat,

kulit dia licin macam sediakala. Semua jiran saya pelik!

Anak-anak mereka baik selepas satu minggu kena demam campak. Terimakasih Winners4Life dan TF!

– Abdul Jalil, Kulai, Johor

TF Hebat!! Pesakit wanita yang menghidap “mild cerebral palsy” mengadu

batuk dan selsema lebih dari 3 bulan, tidak berhasil dengan berbagai

ubatan, tetapi sembuh dalam masa 2 hari dengan hanya 2 biji TF dua kali

sehari. – Doktor Sani, Klinik Adham, Kota Tinggi –

Saya hidap semput sejak 4 tahun lalu. Alhamdulillah, selepas 2 bulan

mengambil TF anjuran Winners4Life, saya bertambah sihat, dapat tidur

malam, dan kurang terkena serangan. – Pn Ah’Esah Ahmad – Jelapang

Road, Singapura

Anak saya, kalau datang bulan, akan kena senggugut teruk sehingga

menangis kesakitan! Sejak makan TF, senggugut tak pernah datang lagi.

Thank you Winners! – Halida, TNB Batu Pahat –

Saya mengidap sakit lumpuh sejak 2 bulan lalu. Dan sebelah anggota

badan tak dapat bergerak. Setelah mengambil TFAdv selama 4 hari sahaja,

5 biji siang, 5 biji malam, saya sudah boleh bergerak dan beransur pulih.

Alhamdulillah. Terima kasih En Nawi dan Winners4Life. Hussein

Deraman – Kuantan Pahang.

Ibu saya mengalami kencing manis selama 15 tahun, dan berada dalam

keadaan yang teruk. Jari-jari tangannya hampir reput dan menanah. Setelah

mengambil TF selama 5 hari, keadaannya telah pulih dengan begitu ketara,

dan kadar gula kembali normal. Dalam 2 minggu, infeksi dan penanahan

menjadi kering. Terima kasih En Akram dan En Zul dari Winners4Life

kerana mengenalkan produk ini kepada saya. Daripada Ahmad Rodzi, Alor

Star,

Pesakit wanita mengidap penyakit jangkitan kulat (keputihan vagina)

selama 6 bulan dan telah dirawat oleh 3 doktor pakar sakit puan, tetapi tidak

berhasil. Selepas mengambil 2 dose TF, 2 biji sehari, keputihannya terus

“clear!” – Daripada Dr Sani, Klinik Adham Kota Tinggi –

Saya amat terkejut dan bersyukur kerana masaalah penyakit “degupan

jantung” saya kembali normal walau baru saja mengambil 4 biji TF

Advanced selama 2 hari. Terima kasih Winners4Life! – Wan Fuziah, JB


Lelaki umur 40 tahun, kena penyakit TB infeksi tenosynovitis hingga kaki

kanannya hampir lumpuh. Setelah saya berikan TF sebanyak 4 biji sehari,

keadaannya pulih selepas 2 hari. Daripada Dr Sani, Klinik Adham Kota

Tinggi –

Lebih 10 tahun saya tidak dapat hamil dan juga sakit thyroid. Tempoh

hari saya diserang demam selsema dan ibu beri saya 10 biji TF. Dalam 2

hari, sakit saya reda, dan selepas 2 bulan, doktor sahkan saya sudah hamil.

Saya cukup gembira. Alhamdulillah. Terima kasih Winners4Life.

Daripada Puan Fazilah, Tampines Singapore,

Sertailah Winner4Life, untuk sama-sama menyebarkan “Transfer Factor” yang juga dikenali sebagai “Molekul Ajaib”. Insyaallah mujarab, maju & berkat.

Selama lebih 10 tahun saya mengidapi migraine yang kronik! Awal

Februari lalu, saya mencuba TF 2 biji pagi dan 2 bji malam. Selepas 3 hari

sahaja, migraine saya terus hilang! Alhamdulillah, dan thank you

Winners4Life! Pn Jamilah, Kulai, Johor –

Sejak mengambil TF, saya telah dapat semula deria bau saya yang hilang

sejak 4 tahun lalu akibat kemalangan jalanraya yang teruk. Saya telah

berbelanja hampir RM50,000 untuk rawatan. TF telah bantu saya bebas

dari bengkak dan infeksi di mata kiri saya sejak kemalangan dulu. TF

banyak membantu saya dapat kembali kekurangan yang saya alami sejak 4

tahun dulu. Terima kasih Transfer Factor dan Winners4Life. Cikgu

Zainordin, Benut, Johor –

Leader Nutrimetic menalifon dan memberitahu saya dia rasa puashati

dengan TF. Dengan hanya 2 biji sahaja, masaalah sakit urat yang dia

hidapi sejak 5 tahun, telah settle. Dia akan join bila balik dari KL nanti.

Chegu Zul, Alor Star –

Kawan saya mengalami sakit lutut hampir 2 tahun. Pelbagai ubat yang

telah doktor berikan, namun tidak dapat menyembuhkan sakit lututnya.

Setelah mengambil TF 2 biji pagi dan 2 biji malam, keadaan lutut kawan

saya telah baik seperti sediakala. Terima kasih En Zul dan Akram Din dari

Winners4Life! Daripada Ahmad Rodzi, Alor Star

Saya sedang mengandung & selalu merasa tidak sihat & mabuk. Saya juga

sudah keguguran sebanyak 5 kali sebelum ini. Sejak memakan TF, saya

rasa sihat, merasakan tenaga seperti sediakala & tidak mengalami mabuk

lagi. Saya kini telah melahirkan dengan selamat. Terima kasih kepada TF

& Winners4Life! Pn Hani, Tampines, Singapore –

Saya sudah mengidap penyakit migraine dan juga buasir selama beberapa

tahun. Kekadang hari saya terpaksa memakai tuala pelekat wanita untuk

mengawal kesan buasir saya. Saya suka bersukan dan ini sangat

memalukan dan sangat menyusahkan saya. Saya amat terkejut apabila saya

mula mengambil TF untuk migraine saya, saya dapati masaalah buasir saya

juga dapat diatasi sekali gus! Terima kasih Winners4Life dan Puan Sheri

Din. Daripada En Ahmad Hussein – Trengganu –

Saya mengalami stroke (angin ahmar) sejak satu setengah tahun lalu.

Sebelah kaki & tangan saya tidak dapat berfungsi & lidah juga menjadi

kelu. Setelah mengambil TF dari Winners4Life selama sebulan setengah,

sebanyak 4 botol, kini saya sudah boleh berjalan & saya juga dapat

bercakap dengan lancar. Alhamdulillah. Terima kasih pada Anna &

Winners4Life kerana menganjurkan penawar hebat ini! Daripada Che

Gayah, Kulai, Johor.

Saya menderita sakit lutut yang sangat berat. Saya tidak dapat duduk

bersila lebih dari 1 tahun & tidak boleh menaiki tangga & juga terpaksa

bersolat duduk. Lutut saya keras dan tidak dapat berbengkok menyebabkan

saya terpaksa merangkak apabila bangun dari duduk berlunjur dilantai.

Selepas 2 bulan memakan TF sebanyak 6 biji sehari, saya kini boleh duduk

bersila, menaiki tangga & solat berdiri. Alhamdulillah! Terima kasih

Winners4Life. Daripada Pn Rugayah, Kulai, Johor.

Saya mempunyai anak yang terencat akal, yang selalu terkena sawan, sejak

dari umur 1 tahun hingga kini 17 tahun. Apabila sawan menyerang, dia

akan jatuh dan cedera. Banyak kali telah luka di muka dan kepala dan

beberapi kali patah di tangan. Alhamdulillah, sejak mula memakan TF 2 biji

sehari, dia tidak diserang sawan lagi. Pn Mahimah, Kuantan –

Ibu mertua saya hidap diabetes (kencing manis) yang kronik sejak 4 tahun

lalu. Ibu jari kakinya luka lebih satu bulan dan tekanan darahnya naik

tinggi. Setelah memakan Transfer Factor 1 minggu, lukanya kering

sepenuhnya dan tekanan darahnya turun. Terima kasih kepada insan yang

mengenalkan Transfer Factor molekul ajaib ini, kepada saya. Daripada En

Azmi Elias, Masai Johor –

Saya menghidap kencing manis hampir 10 tahun. Minggu lalu, saya

mula mengambil TF, 2 biji pagi dan 2 biji petang. Badan saya rasa sangat

ringan, tidur lena dan tak perlu bangun malam buang air kecil! Thank you

En Akram dan Winners Group! Daripada Alawdeen Trading & Provision

Shop, Margaret Drive, Singapore.

Suami saya menderita kanser perut, dan perut dia telah “dibuang” melalui

surgery, tetapi dia mengalami pendarahan dan keracunan darah yang teruk.

Dia di ICU buat beberapa waktu dan sudah mula menulis wasiat untuk

keluarga. Harapan untuk terus hidup terlalu tipis, mengikut pandangan

doktor. Dia kemudian dihantar pulang dari hospital tanpa sebiji ubat pun.

Saya amat terharu melihat keadaannya. Dia tidak dapat berjalan, dan

menjadi kurus sehingga tinggal kulit dan tulang sahaja. Saya

mengusahakan berbagai ubatan tradisional tetapi tiada yang memberi kesan

yang dikehendaki. Namun, setelah kami diperkenalkan dengan produk

Transfer Factor dari Winners4Life, keadaan suami saya terus berubah.

Saya memberi dia 9 biji sehari pada permulaan selama 2 minggu dan

kemudian diturunkan 4-6 biji sehari. Alhamdulillah, dia sudah sihat

sekarang. Dia boleh berfungsi seperti biasa. Badannya sudah naik. Selera

makan sudah pulih seperti biasa. Rambutnya tumbuh kembali. Dan tenaga

batinnya kembali normal. Saya amat bersyukur. Saya rasa seperti dia mati

hidup kembali! Terima kasih pada Chegu Azman dan Pn Sheri Din.

Daripada Norbaba, Sandakan, Sabah

Saya menderita sakit buah pinggang & menjalani dialisis 3 kali seminggu

. Sebelum makan TF anjuran Winners4Life, saya selalu penat, terlalu lesu

& berbaring sahaja. Sekarang tenaga saya sudah pulih & dapat bekerja

kembali untuk mencari nafkah keluarga. Sel darah merah saya juga sudah

bertambah, menurut doktor. Alhamdulillah. Daripada En Khalid, Kulai,

Johor.

Anak saya sudah menghidapi sinus sejak dia berumur setahun, dan

sekarang dia sudah berumur 17 tahun. Setiap pagi bila dia menghembus

hingus, nescaya sinki bilik mandi akan tersumbat kerana terlalu banyak

hingus yang pekat dan hijau. Dia telah menjalani 2 operasi tetapi penyakit

sinus dia tidak juga sembuh. Alhamdulillah, setelah mengambil Transfer

Factor selama 2 minggu, penyakit dia telah sembuh sepenuhnya! Jutaan

terimakasih kepada Chegu Jalil dan Winners. Drpd Pn Zuraidah, Skudai

Johor,

Pada bulan February, volume 3 level saya, hanya 700LP. Pada bulan

March, volume 3 level saya meningkat kepada lebih 6,000LP! Dan saya

berjaya mencapai pangkat Diamond, dengan hanya mengedarkan flyer

“Raja Penawar” dari kumpulan Winners sahaja! Gunakanlah flyer hebat

ini! Insyaallah anda juga akan berjaya! Ida, Singapura/JB –

Walaupun belum ramai ahli dibawah kumpulan saya, bonus bulan

pertama saya dalam 4Life Research adalah RM1,418! Ini adalah kerana

produk TF yang cukup berkesan, persen bonus yang tinggi dan sokongan

kumpulan Winners4Life! Terima kasih pada upline saya, Ina dan Man Batu

Pahat dan En Sadik Din. Daripada Johan, Pasir Gudang, 016-786-1581

Walaupun saya baru menyertai 4Life dan bergerak selama 2 minggu sahaja,

saya telah terima bonus pertama yang mengejutkan – RM2,368!

Sebelum ini saya biasa sertai banyak MLM tapi tak pernah terima bonus

setinggi ini dalam waktu yang cukup singkat. Dijangkakan bonus saya akan

meningkat lebih RM5,000 pada bulan depan. Terima kasih Winners4Life

kerana memberi saya peluang yang tiada tandingannya ini. Man, Batu

Pahat –

Sebelum menceburi bidang MLM, saya adalah seorang engineer, dan telah

bekerja di luar negeri buat beberapa tahun. Semasa krisis ekonomi melanda

rantau Asia, saya telah kehilangan pekerjaan. Perkara ini membuat saya

menyedari bahwa masa depan saya sebenarnya diluar kawalan saya sendiri.

Walaupun sekiranya saya berjaya mendapatkan pekerjaan yang lain, ini

tidak menjamin yang saya tidak akan dibuang kerja lagi. Maka saya

mencari satu peluang yang mana saya sendiri menentukan masa depan saya,

dan saya tidak bergantung kepada pemerintah, korporat atau boss. Saya

memilih untuk menjadi boss kepada diri saya sendiri. Diwaktu itu, saya

terus menceburi bidang MLM sepenuh masa selama tiga tahun, tetapi

malangnya tidak membuahkah hasil yang saya harapkan. Ini adalah kerana

saya tidak berpengalaman memilih syarikat yang boleh membawa saya ke

mercu kejayaan. Didalam bisnes ini, “timing” memainkan peranan yang

sangat besar. Syarikat yang saya ceburi dulu memasarkan produk kesihatan

biasa seperti vitamin, herba dan mengkudu yang trend nya sudah berlalu.

Tetapi di 4Life, saya memasarkan produk inovatif, unik & hebat yang tiada

persaingan langsung di pasaran global! Dan plan pemasaran 4Life memberi

ganjaran yang hebat kepada ahli sambilan dan ini memberi kestabilan

kepada kumpulan saya. Alhamdulillah, bersama 4Life dan Winners

Group, kini saya telah mula merasai kehebatan MLM yang selama ini saya

impikan. Akram Din, Singapura/Malaysia –

Saya sudah beberapa tahun menerajui kumpulan MLM syarikat

antarabangsa secara fulltime, tetapi tidak pernah terjumpa produk sehebat

Transfer Factor! Disebabkan oleh keajaiban produk ini dalam membantu

ramai orang (dari kanak-kanak kecil sehingga orang-orang tua) mengatasi

bermacam-macam penyakit (termasuk sinus, allergi, gatal-gatal, kencing

manis, darah tinggi, kanser, gout, bisa sendi, gastrik, sakit gigi, migraine,

buasir, demam, selsema, psoriasis, sawan, lemah IQ dan bermacam-macam

lagi!), kumpulan saya iaitu Winners Group telah menjadi kumpulan yang

begitu hebat, cemerlang dan disegani! Alhamdulillah! Plan pemasaran

4Life pula tiada tandingannya di pasaran. Sistem bonus “Unilevel

Compressed” memberi pulangan yang sangat besar untuk semua ahli

termasuk ahli-ahli baru dan ahli-ahli part-time. Dan ahli2 baru juga

berpeluang mendapat bonus perkongsian sedunia – Power Pool dan

package percutian resort 5 bintang!

Terdapat ahli Winners4Life (Pak Yusuf/Kak Ramlah dari Kuala

Terengganu) yang meraih bonus lebih dari RM10,000 sebulan sejak dari

bulan pertama lagi! Rata-rata, ramai ahli-ahli baru, walaupun mereka yang

tidak mempunyai banyak pengalaman didalam bidang MLM, namun

mereka dapat meraih pendapatan RM1,000 – RM3,000 sebulan pada

peringkat awal lagi, dengan bimbingan dan sokongan kumpulan Winners.

Kini Winners telah melahirkan 6 ahli Presidential Diamond iaitu En Sadik

Din, Pak Yusuf/Pn Ramlah, Dr Hadifaar, Dr Tony Liew, En Akram Din

dan En Fadzli Salim. Tiada kumpulan lain di dalam syarikat ForLife

Research setakat ini, yang melahirkan Presidential Diamond Melayu Islam!

Alhamdulillah!! Winners Hebat! Winners Cemerlang! Winners Terus

Maju! Jutaan terima kasih untuk semua leader2 Winners yang luarbiasa

hebat! Salam hormat dari saya Sheri Din, International Diamond, Winners


SILA HUBUNGI SAYA SEKIRANYA ANDA BERMINAT UNTUK SIHAT DAN BERJAYA DALAM KEWANGAN DI=

0163153132 Zaidah. EMAIL help_linemy@hotmail.com

winners4life

February 19, 2008 - Posted by | 4LIFE, BARAH, imun sisitem, indonesia, JANTUNG, kanser, KESIHATAN, KEWANGAN, malaysia, SAKIT | , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: